Həmişə deyirəm ki, qumarbazlar iki cür olur - əyləncə üçün oynayanlar və pulla oynayanlar. Mən ikinci qrupa aidəm. Üç ildir ki, mostbet logo mənim üçün təkcə qırmızı işıq deyil, həm də gündəlik çörək qazandığım yerdir. Bu loqonun altında o qədər saat keçirmişəm ki, artıq hər bir küncü, hər bir oyunun alqoritmini yuxumda bilirəm. Amma başlanğıcda hər şey fərqli idi. İndi gülürəm, amma ilk dəfə mostbet logo gördüyüm gün, özümü tamamilə itirmişdim. Dostum məzəli bir mərc etdi, mən də onu tərsləmək üçün daxil oldum. 50 manat atdım, ruletdə qırmızıya qoydum və... qazandım. Sonra yenə qazandım. Düşündüm ki, bu işdə Allahın seçilmişiyəm, amma səhv edirdim. Üç gün ərzində hər şeyi geri qaytardım, üstünə bir maaş da itirdim. Həmin an başa düşdüm ki, bura təsadüfi girənlərin yeri deyil. Ya tam gedirsən, ya da heç girməzsən.Beləliklə, mən seçim etdim. İşdən çıxdım, yox, dəli deyiləm, sadəcə hesabladım ki, 9-dan 5-ə işləyib 800 manat qazanmaqdansa, səhərdən axşama qədər öz qaydalarımla oynamaq daha sərfəlidir. Amma bu, cəfəngiyat deyil, dostlar. Bu, riyaziyyatdır. Statistikadır. Soyuq hesablamadır. Mən hər səhər saat 9-da oyanıram, özümə kahve düzəldirəm və saat 10-da artıq mostbet logo qarşısında otururam. Sanki ofisə gəlmişəm, yalnız qalstuk yoxdur. Maraqlıdır ki, insanlar məndən soruşur: "Necə edirsən?" Onlara deyirəm ki, qələbə deyilən şey təsadüfi deyil. Mənim üçün hər bir oyun - bu, şahmatdır. Rəqib - kazino, onun alqoritmləri, onun faizləri. Mən bilirəm ki, məsələn, blackjack-da sayma sistemi nə vaxt işləyir, nə vaxt işləmir. Ruletdə hansı stolun daha çox "isti" nömrələr verdiyini deyə bilərəm. Amma ən vacibi - mən itkilərimi idarə etməyi öyrənmişəm. Bəli, səhv etmədiniz, peşəkar oyunçu da uduzur. Fərq ondadır ki, mən uduzanda bunu planın bir hissəsi kimi qəbul edirəm.
Bir dəfə, təxminən altı ay əvvəl, ayın ən pis günü idi. Səhər 500 manatla başladım, iki saat ərzində hər şeyi itirdim. Əllərim titrəyirdi, beynimdə səslər eşidirdim: "Dur, bu gün sənin günün deyil". Amma peşəkar bu səslərə qulaq asmır. Mən sadəcə ara verdim. Çıxdım havaya, 10 dəqiqə gəzdim, dərindən nəfəs aldım. Qayıdanda yenidən mostbet logo açıb, depozit doldurdum, amma bu dəfə fərqli taktika seçdim. Kiçik mərclər, uzun oyun, səbir. Saat 2-də mən artıq geri qayıtmışdım, saat 4-də isə 700 manat qazancım var idi. Axşam yekunlaşanda mən 1300 manat pul ilə bağladım kompüteri. Həmin gün anladım ki, burada ən böyük düşmən - özünün acgözlüyündür. O an sənə elə gəlir ki, "indi bir daha, bir daha", amma dayanmağı bilməlisən.
Çoxları düşünür ki, peşəkar oyunçu hər gün qalib gəlir. Bu doğru deyil. Mənim həftəlik gəlirim orta hesabla 2500-3000 manatdır, amma bunun içində itkilər də var. Kimsə deyər ki, lotereyadır, şansdır. Yox, qardaşım, bu, işdir. Mən hər oyundan əvvəl saatlarla statistikaya baxıram, hansı vaxt daha çox oyunçunun olduğunu, hansı stollarda daha çox uduşun verildiyini araşdırıram. Bu, məsələn, mənim öz sistemimi yaradıb - "üç mərhələli ziqzaq" adlandırmışam. Mahiyyət sadədir: ilk 20 dəqiqə hiss edirəm oyunun ritmini, sonra 10 dəqiqə aktiv mərc edirəm, sonra 5 dəqiqə ara verirəm. Bu zaman beynim yenidən başlayır. İnanın, bu, işləyir. mostbet logo altında keçirdiyim minlərlə saat bu üsulu təsdiqləyib. Amma bir qaydam var: heç vaxt borc pulu ilə oynamıram. Bu, peşəkarın əsas prinsipidir. Mən yalnız ayırdığım büdcə ilə oynayıram, bu məbləğ mənim üçün heç bir əhəmiyyət kəsb etməyən puldur. Əks təqdirdə sən oyunçu yox, qumarbazsan.
Yadımdadır, keçən həftə bir oğlan mənim yanımda oturdu. Yaşı 20-22 arası, əlindəki telefon titrəyir, hər uduzanda saçını çəkirdi. Mən baxıb gülürdüm içimdən, çünki özümü gənc vaxtlarımda gördüm. Sonra dayana bilməyib dedim: "Sən niyə gəlmisən bura, əylənməyə, yoxsa pul qazanmağa?" O baxdı, nəsə dedi, mən izah etdim ki, bura qumarxana deyil, mənim üçün birjadır. Mən ona 20 dəqiqə öz taktikamı danışdım, qaydaları göstərdim. O, yarı inancla dinlədi, sonra da getdi. Amma üç gün sonra yazdı ki, "Təşəkkür edirəm, ilk uduşum - 200 manat". Ona görə də deyirəm ki, mostbet logo - bu, cəhalət üçün tələdir, amma bilik üçün qapıdır. Mən özüm üçün bu qapını üç il əvvəl açmışam. Bəli, bəzən çətin olur, bəzən hər şey cəhənnəmə dönür. Mənzil kirayəsi, yemək, xərclər - bunların hamısı bu loqonun altındakı oyunlardan qazanılır. Bəzi "dostlar" deyir ki, boş işdir, hər an hər şeyi itirə bilərsən. Mən onlara gülürəm: "Bəs işdən qovulmaq? Bəs böhran? Bəs bankların iflası?" Risk həyatın özüdür. Fərq ondadır ki, mən öz riskimi idarə edirəm.
Kazino ilə öz münasibətimdə nəyisə qeyd etmək istəsəm, deyərdim ki, bura psixologiya məktəbidir. Sən özünü tanıyırsan, sərhədlərini, qorxularını. Mən artıq əminəm ki, oyun başlayanda ürəyimin döyüntüsü belə dəyişmir. Çünki bilirəm: bu gün itirsəm, sabah qazanaram. Bu, təsadüfi deyil - bu, sistemdir. Axşamlar, oyun bitəndə, pəncərədən baxıram, şəhər işıqlarına, və düşünürəm ki, mən bu işıqları öz qaydalarımla yandırıram. mostbet logo mənim üçün sadəcə bir şəkil deyil - o, mənim uğurumun simvoludur. Bəli, mən ifratçıyam, bəli, cəmiyyət qəbul etmir, amma bu mənim seçimimdir. Və bilirsiniz nə? Mən heç peşman deyiləm. Çünki mən milyonçu olmasam da, həyatımın ağasını tapmışam. Səhər oyananda "məcburiyyət" yox, "istəyirəm" var. Və bu, çox şeydir. Ən əsası - öz daxili səsinə qulaq as, hesablamalarına güvən və unutma: burada uduzanlar deyil, dayananlar itirir. Mən üç ildir dayanmıram. Kim bilir, bəlkə siz də mənim kimi öz sisteminizi tapasınız. Amma hər şeydən əvvəl bir şeyi anlayın: kazino - bu, əyləncə deyil, bu, bilikdir. Mən öz biliklərimi pulla ödəmişəm. İndi vaxtıdır ki, bu pullar mənə qayıtsın. Uğurlar!