Həmişə deyirlər ki, qumar bəladır, amma mən bu işə tamam başqa cür baxıram. Mən peşəkar oyunçuyam. Bu o demək deyil ki, hər gün milyonlar qazanıram, yox. Bu o deməkdir ki, mən bu işi bir iş kimi görürəm. Riyaziyyat, statistika, soyuq hesablama və bir az da intuisiya – bunlar mənim alətlərimdir. Dostlarım tez-tez soruşur: "Bəs necə edirsən ki, həmişə uduzmursan?" Mən gülümsəyib deyirəm ki, sirr sadədir – mən kazino ilə deyil, özümlə oynayıram. Amma əslində hər şey bir gün başladı ki, mən mostbet app install etdim və o an heç təsəvvür etmirdim ki, bu mənim həyatımı bu qədər dəyişəcək. O vaxt mən hələ təcrübəsiz idim, amma tez öyrəndim ki, bura təsadüfi insanların pul buraxdığı yer deyil – burda qaydalar var və bu qaydaları öyrənmək olar.İlk aylar mən də hamı kimi idim. Gecələr yatmazdım, ekrana baxıb qırmızıya ya qaraya mərc edərdim. Bəzən qazanardım, amma çox vaxt uduzardım. Bir dəfə ardıcıl yeddi dəfə uduzdum və o gün mənə elə gəldi ki, hər şey bitdi. Cibimdə cəmi 20 manat qalmışdı. O qədər əsəbiləşdim ki, artıq oynamaq istəmirdim. Amma sonra dayanıb düşündüm: "Axmaq, sən nə edirsən? Bu oyun deyil, bu döyüşdür." Və o andan etibarən mən yeni yanaşma seçdim. Öyrənməyə başladım. Statistikaları oxudum, uduş faizlərini hesabladım, müxtəlif strategiyaları sınadım. Mən mostbet app install etdim və o vaxtdan mən hər gün, saat 9-da işə başlayıram. Bəli, səhv oxumadınız – işə. Mənim üçün bu, ofisə getmək kimidir, sadəcə mən kompüter arxasında otururam.
Mən bilirəm ki, çoxları deyəcək ki, bu mümkün deyil, kazino həmişə udur. Amma mən sizə bir sirr açım – kazino udur, çünki insanlar hisslərinə uyur. Onlar qorxur, acgözlənir, ya da çox inamlı olurlar. Mən isə hər mərcimi üç gün öncədən planlaşdırıram. Mən bilirəm nə vaxt dayanmalıyam. Mənim üçün ən böyük qələbə o demək deyil ki, nə qədər çox qazandım, ən böyük qələbə o gün hesabımı bağlayıb çıxmağı bacarmaqdır. Bir dəfə mən ardıcıl iki saat oynadım və 800 manat qazandım. Həmin gün mən hiss etdim ki, sanki dünyanı fəth etmişəm. Amma sonra sakitləşdim və özümə dedim: "Bu sadəcə bir gündür, sabah da iş var." Və mən işimə davam etdim.
Mən mostbet app install etdim və bu mənə o qədər çox şey öyrətdi ki, indi mən dostlarıma məsləhət verə bilərəm. Onlara deyirəm ki, əgər həyəcan üçün oynayırsansa, uduzacaqsan. Əgər pul qazanmaq istəyirsənsə, onda sən emosiyalarını bir kənara qoymalısan. Mən özüm üçün bir cədvəl hazırlamışam. Hər səhər 10 dəqiqə bazar analizini oxuyuram, sonra öz bankrollumu – yəni oynamaq üçün ayırdığım pulu – yoxlayıram. Mən heç vaxt ayırdığım büdcədən artıq oynamıram. Bu mənim qızıl qaydamdır. Və nə qədər çox oynayıramsa, bir o qədər çox görürəm ki, bu sistem həqiqətən işləyir. Təbii ki, uduzduğum günlər də olur. Keçən həftə mən ardıcıl üç gün uduzdum. Amma bilirdim ki, bu normaldır. Statistikada dalğalar var. Mən sakitcə plana əməl etdim və dördüncü gün o qədər qazandım ki, hər şeyi geri qaytardım – hətta üstünə 200 manat da çıxdı.
Mən tez-tez kazino oyunlarında yeni başlayanları görürəm. Onların gözlərində o həyəcanı, o qorxunu, o ümidi görürəm. Mən də bir vaxtlar belə idim. Amma indi mən bilirəm ki, bu işdə əsas odur ki, özünü idarə et. Mən məşq edirəm ki, hər uduşdan sonra sevinməyim, hər uduzuşdan sonra kədərlənməyim. Çünki bu hisslər səni çaşdırar. Sənə lazımdır ki, soyuqqanlı olasan. Bir dəfə mən ən yaxın dostuma dedim ki, mən mostbet app install etdim və ildə təxminən 15 min manat qazanıram. O güldü, dedi ki, bu mümkün deyil. Mən isə ona bir həftə öz oyunumu göstərdim. O öz gözləri ilə gördü ki, mən nə etdiyimi bilirəm. Hətta o da bir neçə strategiya öyrəndi, amma sonra dedi ki, bu onun üçün çox ağırdır – emosiyalarını boğa bilmir. Mən başa düşdüm ki, hər kəs bu işə yararlı deyil. Bu peşə səbir, intizam və özünə inam tələb edir.
İndi mən hər gün oynayıram, amma bu mənə zövq verir. Yox, mən qumar həvəskarı deyiləm – mən qazananam. Fərqi hiss edirsiniz? Həvəskar uduzmaqdan qorxur, peşəkar isə udmağı planlaşdırır. Mən həmişə deyirəm ki, kazino sənin dostun deyil, amma o sənin düşmənin də deyil. O, sadəcə bir alətdir. Və bu alətdən necə istifadə etməyi bilsən, o sənə xidmət edər. Mən mostbet app install etdim və bu mənə maliyyə azadlığının bir hissəsini verdi. Mən işimi tərk edib yalnız bu işlə məşğul olan deyiləm – hələ də ofisdə çalışıram, amma bu əlavə gəlir mənə rahatlıq verir. Mən ailəmi tətilə apara bilirəm, uşaqlarıma daha yaxşı hədiyyələr ala bilirəm. Və ən əsası, mən hiss edirəm ki, həyatda nə istədiyimi bilirəm.
Mən başa düşdüm ki, qazanmağın sirri sadədir – uduzmağı qəbul et. Bəli, uduzacaqsan. Amma əgər sən planlaşdırırsansa, uduzuşların miqdarını məhdudlaşdıra bilərsən. Mənim üçün hər uduzuş bir dərsdir. Mən həmin günü təhlil edirəm, səhvlərimi yazıram və bir daha onlara yol verməməyə çalışıram. Bu yanaşma məni uğura apardı. Mən heç vaxt böyük bir mərc etməmişəm – heç vaxt. Mən kiçik addımlarla gedirəm, amma sabit şəkildə. Bir dəfə bir adam mənə dedi: "Sən qorxaqsan, niyə böyük oynamırsan?" Mən güldüm və dedim ki, böyük oynayanlar çox vaxt uduzurlar. Mən bura əylənməyə gəlməmişəm – mən bura işləməyə gəlmişəm. Mən mostbet app install etdim və o gündən bəri hər gün bu işə bir saat vaxt ayırıram. Nə çox, nə az. Çox oynasan – yorularsan, az oynasan – nəticə görməzsən. Hər şey tarazlıqdır.
Bu gün, məsələn, mən iki saat oynadım və 540 manat qazandım. Sevincli deyiləm – mən qane oldum. Çünki mən bilirəm ki, bu günki işimi düzgün gördüm. Sabah da işə başlayacağam, yenə hesablayacağam, yenə analiz edəcəyəm. Və bilirəm ki, aylarla uduşlarım uduzuşlarımdan çox olacaq. Bu, sadəcə riyaziyyatdır. Amma mən bunu sevirəm – bu mübarizəni, bu ağıl oyununu, bu incə tarazlığı. Çoxları məndən soruşur ki, tövsiyən nədir? Mən deyirəm: öyrən, səbirli ol, emosiyalarını boğ. Və əgər sən buna hazırsansa, o zaman bu iş sənə yemək verər. Mən sübut etdim ki, bu mümkündür. Mən mostbet app install etdim və bir daha arxaya dönüb baxmadım. Bəlkə bir gün mən də hər şeyi buraxıb getdim, amma bu gün mən burdayam, oynayıram, qazanıram, yaşayıram. Və bu mənim seçimimdir. Yaxşı, sabah da iş var, indi isə – qazandığım pulu banka qoyub yatmağa gedirəm. Çünki yaxşı istirahət də uğurun bir hissəsidir, bunu unutma.