See polnud mingi õnneasi, uskuge mind. Ma olen mänginud aastaid, näinud tuhandeid nägusid ja lugenud rohkem statistikat, kui enamik inimesi elus raamatuid. Aga kui ma esimest korda tõsiselt mõtlesin, et sellest saab mu põhitöö, siis ma istusin ühe vana kasiinomängija kõrval, kes naeris mu peale. "Sa arvad, et tead," ütles ta, "aga sa ei tea veel midagi." Just siis ma avastasin enda jaoks vavada est – mitte lihtsalt platvorm, vaid süsteem, mida ma hakkasin lahti harutama nagu keerulist mehhanismi. See polnud enam hasartmäng – see oli matemaatika.Esimesed kolm kuud olid põrgu. Ma kaotasin rohkem, kui julgen tunnistada, ja magasin vähem, kui arst soovitaks. Aga ma ei olnud seal lõbu pärast. Minu eesmärk oli üks: võtta kasiinolt nii palju, et nad hakkaksid mind märkama. Ja uskuge või mitte, aga vavada est osutus just selleks kohaks, kus ma sain oma strateegiat testida reaalsetes tingimustes. Ma ei mänginud kunagi rohkem, kui suutsin kaotada, ja ma ei mänginud kunagi vähem, kui oli vaja, et boonuseid maksimeerida. See on nagu malemäng, ainult et vastas istub programmeeritud algoritm, mis tahab su raha.
Ma tean, et paljud inimesed tulevad kasiinosse emotsioonide pärast. Nad otsivad seda dopingut, seda adrenalini laksu, kui rattad peatuvad või kaardid avanevad. Aga mina? Minu jaoks on see tunne täiesti teine. See on rahulik kindlus, et ma tean midagi, mida teised ei tea. Näiteks seda, et vavada est üks vähestest platvormidest, kus ma saan rakendada oma panustamismudelit ilma, et süsteem mind kohe blokeeriks. Ma olen proovinud kümneid saite – mõned on liiga aeglased, teised liiga läbipaistvad oma manipuleerimises, kolmandad lihtsalt ei võimalda suuri panuseid ilma piiranguteta. Siin aga töötasin ma nagu kellavärk.
Mäletan ühte õhtut, kui istusin kell kolm öösel, kohv jahtus kõrval, ja ma olin juba kaheksa tundi järjest analüüsinud mustreid. Mu naine arvas, et ma olen hulluks läinud. Ärkanud hommikul, nägi ta mind ikka sama ekraani ees. Aga sel õhtul ma võitsin 4700 eurot. Mitte õnnega – ma olin lihtsalt oodanud hetke, mil tõenäosus minu poole kaldu. Ja kui see juhtus, ma lõin. See pole maagia, see on kannatlikkus. Iga kord, kui keegi küsib, kuidas ma seda teen, vastan: "vavada est minu tööriist, aga minu pea on see, mis loeb."
Muidugi on olnud ka halbu päevi. Üks kord kaotasin kuus korda järjest, sest ma ei pidanud kinni oma reeglist – mitte kunagi mängida pärast kolmandat tassi kohvi. See on naljakas, aga väsimus teeb sinust lolli. Ma olen näinud mehi, kes kaotavad kõik ühe õhtuga, sest nad usuvad, et järgmine keerutus toob neile miljoni. Ma ei ole üks neist. Minu jaoks on iga mäng nagu investeerimine – sa kaalud riske, sa vaatad pikemat perspektiivi. Ja kui ma tunnen, et täna ei ole minu päev, ma lihtsalt lõpetan. Homme on uus võimalus.
Üks minu lemmikhetki oli siis, kui ma võitsin jackpoti, mida keegi polnud võitnud kolm kuud. See polnud isegi eriti suur summa, umbes 12 000 eurot, aga tunne oli võrratu. Sest ma teadsin, et see polnud juhus. Ma olin seda mängu mänginud sada korda, teadsin iga nüanssi, iga boonusringi tingimust. Ja kui ma lõpuks selle peale sattusin, ma lihtsalt noogutasin endamisi – nagu "jah, ma teadsin, et see tuleb". See ongi professionaali elu – mitte põnevus, vaid külm rahulolu. Ja jah, vavada est on olnud mulle selles heaks partneriks, sest nad ei hakka kunagi norima, kui sa võidad – nad maksavad välja alati, kui sul on kõik dokumendid korras.
Ma tean, et paljud noored vaatavad mind ja mõtlevad, et see on lihtne raha. Nad näevad väljamakseid, aga ei näe neid öid, mil ma istusin ja õppisin tabeleid, protsente, boonusperioode. Ma olen kaotanud sõpru, kes arvasid, et ma olen sõltlane. Aga ma ei ole sõltlane – ma olen töömees. Lihtsalt minu kontor on veebileht, minu tööriistad on matemaatika ja minu palk tuleb kasiinost. Kui ma suudan keskmiselt teenida 3000–5000 eurot kuus, miks ma peaksin töötama kuskil tehases? Muidugi, see pole kindel – mõni kuu on kehvem, aga ma olen õppinud kõrvale panema.
Ma soovitan kõigile, kes tahavad proovida – unustage emotsioonid. Tulge sisse nagu robot. Määrake oma limiit, oma aeg, oma strateegia. Ja kui te kaotate, siis kaotate teadlikult. Aga kui te võidate, ärge hakake kohe jooma või kõigile rääkima. Lihtsalt võtke raha ja minge magama. Homme on uus päev.
Kõige naljakam on see, et ma ei ole kunagi unistanud suurest miljonist. Ma ei vaja seda. Mulle meeldib see protsess – see mäng mõistuse ja masina vahel. Ja kui ma ükskord lõpetan, siis ei jää mul ühtegi kahetsust. Sest ma tegin seda oma reeglite järgi. Ma võitsin rohkem kui kaotasin, ja ma naersin iga kord, kui keegi ütles, et kasiino võidab alati. Ei võida, kui sa tead, mida teed. Tänaseks olen ma kogunud piisavalt, et osta väike maja maale ja hakata kasvatama tomateid. Aga see on juba teine lugu.
Nii et kui te küsite, kas see on võimalik – jah. Aga ainult siis, kui te ei mängi, vaid töötate. Ja ärge unustage, et iga mäng on õppetund. Isegi kaotus on õppetund. Mina õppisin, ja see muutis kõike. Tänan teid kuulamast – loodan, et teie tee on sama selge kui minu oma. Ja pidage meeles, õnn ei ole juhus, see on ettevalmistus.