Bu işə başlayanda heç kim mənə demədi ki, qumar evi ilə müharibə etmək olar. Amma mən bunu öz dərimdə hiss etdim. Beş il əvvəl, ailəmi itirəndə, həyatımın dibinə vurulanda, təsadüfən bir forumda professional oyunçular haqqında məqalə oxudum. O vaxtdan bəri mənim üçün kazino sadəcə əyləncə deyil, gündəlik çörək qazandığım bir iş yerinə çevrildi. Hər səhər saat 8-də oyanıram, kompüterimi açıram və mostbet aviator yukle düyməsinə basıram – bu mənim üçün işə başlama zəngi kimidir. Amma bu gün danışacağım hekayə tamamilə fərqlidir, çünki burada hər şey gözlədiyim kimi getmədi.Mən professional oyunçu kimi hər şeyi hesablayıram. Riyaziyyat, statistikalar, ehtimallar – mənim silahlarımdır. Aviator oyununu seçməyim təsadüfi deyil: burada hər şey şəffafdır, əmsallar proqnozlaşdırıla biləndir, və ən əsası, mən öz taktikalarımı işlədə bilirəm. İlk aylar çətin keçdi, uduzurdum, əsəbiləşirdim, amma sonra anladım ki, bu işdə əsas soyuqqanlılıqdır. Mən özüm üçün qayda qoydum: heç vaxt birdən çox pul qoymuruq, maksimum uduşu müəyyən edirik, və ən vacibi – vaxtı idarə edirik. Hər gün 4 saat, əllərim titrəməyə başlayana qədər yox, sadəcə planlaşdırdığım müddət ərzində. Və bu qaydalar mənə ayda təxminən 3-4 min dollar gətirirdi – orta hesabla, amma sabit.
O gün səhər hər şey adi idi. Kompüteri açdım, bir fincan qəhvə dəmlədim, pəncərədən yağışa baxdım. Dostlarıma həmişə deyirəm: "Qumarda şans yoxdur, yalnız hesablama var". Amma o gün hər şey fərqli oldu. Mostbet aviator yukle prosesi bir neçə saniyə çəkdi, həmişəki kimi, sonra hesabıma daxil oldum. Balansımda 500 dollar var idi – bu gün üçün planlaşdırdığım məbləğ. Adətən mən 10-20 dollarlıq kiçik mərclərlə başlayıram, qızdırmalı oyun, sonra tədricən artırıram. Amma o gün ekranda bir şey məni cəlb etdi – əmsallar qrafiki qeyri-adi dərəcədə sakit idi, sanki oyun özü mənə işarə verirdi.
Başladım. İlk üç mərclə uğurlu oldu, hərəsində 2x əmsal tutdum və balans 650 dollara çatdı. Sonra bir az risk etdim – 30 dollar qoydum və 5x gözlədim. Təyyarə uçdu, mən düyməni vaxtında basdım, balans artıq 800 dollar idi. Həyəcan yaranmağa başladı, o hiss ki, indi hər şeyi arxaya qoya bilərəm. Amma professional oyunçu kimi mən bilirəm: bu anda ən çox səhv edilir. Dərin nəfəs aldım, qəhvəmdən bir qurtum içdim və özümə dedim: "Bugünkü hədəf 1000 dollardır, artıq yox". Amma taleyin başqa planı var idi.
Növbəti mərclə baş verənlər... Mən hələ də buna inana bilmirəm. 50 dollar qoydum, təyyarə 10x-ə çatdı – basdım. 500 dollar qazandım. Balans 1300. Sonra 100 dollar, 15x – yenə uduş. Artıq 2500 dollar. Əllərim titrəməyə başladı, bu mənim üçün xarakterik deyil, çünki mən soyuqqanlı olmağa öyrəşmişəm. Amma bu gün hər şey fərqli idi. Sanki oyun mənimlə oynayırdı, sınayırdı məni. Mən dayanmalı idim, bilirdim ki, dayanmalıyam. Amma ayağa qalxdım, otaqda gəzdim, sonra yenə oturdum. Mostbet aviator yukle artıq edilib, hesab açıqdır, mən isə öz qaydalarımı pozmaq ərəfəsindəydim.
Və sonra ən maraqlısı baş verdi. Mən 200 dollar qoydum – bu mənim adi limitimin çox üstündə idi. Təyyarə 2x-ə çatdı – basmadım. 5x – gözlədim. 10x – ürəyim döyünür, amma basmıram. 20x – artıq ekrandakı rəqəmlərə inana bilmirəm. Və 35x – o anda mən basdım! 7000 dollar! Bir anda balansım 9500 dollar oldu. Mən donub qaldım. Sonra güldüm, sonra ağlamağa başladım, çünki bu, mənim bütün peşəkar təcrübəmdə ən böyük uduş idi. Amma ən qəribəsi odur ki, mən dayanmadım. Bəli, səhv etdim, peşəkar oyunçu kimi ən böyük səhvi – qazancın şirin dadına aludə oldum.
Daha iki mərc etdim, hər biri 500 dollar. Birincisində uduzdum, ikincisində 3x tutdum – cəmi 1500 dollar geri qaytardım. Balans 10500 dollar. Həmin an birdən özümə gəldim. "Sən nə edirsən?" – dedim öz-özümə. Planımı pozmuşdum, limitlərimi aşmışdım, amma buna baxmayaraq, qalib gəlmişdim. Hesabı bağladım, kompüteri söndürdüm və uzun müddət divara baxdım. Uduş məbləği böyük idi, amma daha vacibi o idi ki, mən özümü yenidən idarə etməyi bacardım.
Həmin gündən sonra mən Aviator oyununa fərqli baxıram. Artıq sadəcə riyaziyyat deyil, həm də psixologiyadır. Mən daha tez-tez mostbet aviator yukle edirəm, amma indi yeni qaydam var: böyük uduşdan sonra 24 saat fasilə verirəm. Bu hekayə mənə öyrətdi ki, ən böyük düşmən qumar evi deyil, öz həyəcanımızdır. Amma qazandığım pulu hesabımdan çıxarıb banka yatıranda, o hiss... Onu heç nə ilə müqayisə etmək olmaz. Mən işimi sevirəm, çünki burada hər gün yeni hekayədir, hər gün yeni imtahandır. Və bilirsiniz nə maraqlıdır? Mən heç vaxt özümü "qumarbaz" adlandırmamışam. Mən əməkçiyəm, sadəcə iş yerim bir az qeyri-adidir.
O axşam ailəmlə yemək yedim, onlara heç nə demədim, amma içimdə bir qürur hissi var idi. 10500 dollar – bu, mənim öz intizamım və təcrübəmin bəhrəsidir, yoxsa şans? Fikirləşirəm ki, hər ikisi. Amma ən əsası odur ki, mən dayanmağı bildim. Və bu, bəlkə də ən böyük qələbəmdir. Hə, qumar evi çox şey uduzdu həmin gün, amma mən özümü uduzmadım – və bu, hər şeydən qiymətlidir. İndi hər səhər kompüteri açanda, mostbet aviator yukle düyməsini görəndə, o günü xatırlayıram və gülümsəyirəm. Çünki o gün mən sadəcə pul qazanmadım – mən öz gücümü sınadım və keçdim. Və bilirsiniz, bu işin ən gözəl tərəfi nədir? Sən heç vaxt tam əmin ola bilməzsən ki, növbəti mərc nə verəcək. Amma mən buna görə sevirəm bu işi – hər dəfə yenidən başlayırsan, hər dəfə yeni bir şey öyrənirsən. Və bəli, bu gün mən yenə ordayam, qəhvəmi içirəm, təyyarələrə baxıram – və bu, mənim həyatımdır. Professional oyunçunun həyatı.