Mənə Elnaz deyirlər. 39 yaşım var. Əslən Şəkidən olsam da, son 15 ildir Bakıda yaşayıram. Həyatım boyu heç vaxt "bəlkə dönər" deyə iş görməmişəm. Əgər bir şeyə başlamışamsa, onu ya mükəmməl öyrənmişəm, ya da heç başlamamışam. Bu, mənim üçün həm vərdiş, həm də lənətdir. Bəlkə də elə buna görə əvvəllər heç vaxt qumar oyunlarına yaxın durmurdum. Çünki qumarda "mükəmməl öyrənmək" deyə bir şeyin olmadığını düşünürdüm. Amma işlərim iflasa doğru gedəndə, iki il əvvəl, hər şey alt-üst oldu. Mən tikinti materialları satırdım. Böyük bir topdansatış şirkətim vardı. Pandemiyadan sonra zəncir qırıldı. Borclar, icarələr, işçilərin maaşları... Gecələr yata bilmirdim. Həmin qaranlıq günlərdə köhnə bir tanışım mənə dedi: "Sən riyaziyyatı yaxşı bilirsən, sistem qurmağı bacarırsan, niyə bu sahədə əllərini sınamırsan?" O, uzun illərdi ki, onlayn kazinoda professional səviyyədə oynayırdı. Mən əvvəlcə güldüm. Sonra isə... Düşündüm.Düşündüm və qərar verdim ki, əgər girəcəksəmsə, bu işə başım-ayaq girməliyəm. İlk işim cihazları hazırlamaq oldu. Köhnə planşet, ikinci əl telefonlar, sabit internet xətti... Hamısını qurub, testləri keçirdim. Amma ən əsası, proqram təminatı ilə bağlı araşdırma apardım. Çünki professional oyunçunun ən böyük silahı sürətdir. Sürətli mərc edə bilmirsənsə, fürsəti qaçırırsan. Veb versiya ilə işləmək mənə gec gəlirdi. Onda axtardım, soruşdum və nəhayət ki, mostbet app install prosesini başa düşdüm. Bu, sadəcə bir proqram yükləmək deyildi. Mənim üçün bu, iş alətimi hazırlamaq demək idi. Tətbiqin interfeysi, cavabetmə sürəti, bildirişlərin gecikməsi – bütün bunları millisaniyələrlə ölçürdüm. Tanışlarım deyirdi: "Nə paranoyasan, oyna işlə görək". Amma mən bilirdim ki, bu işdə təsadüfə yer yoxdur.
Tam iki ay ərzində heç bir real pul yatırmadan, demo hesablarda, strategiyalarımı sınadım. Canlı dilerlərlə ruletkada müxtəlif mərc sistemlərini yoxladım. Martingale, Fibonacci, D'Alembert – hamısını əzbərlədim. Hansı sistemin hansı provayderin dilerində işlədiyini, hansı vaxt intervalında daha təhlükəsiz olduğunu statistikaya çevirdim. İkinci ayın sonunda özümə bir qayda qoydum: "Mən bu işdən qazandığım günlük məbləğ, keçmiş işimdəki günlük xalis gəlirimi keçməsə, o günü uduzmuş sayıram". Bu, çox sərt idi. Amma mən sərt qaydalar olmadan yaşaya bilmərəm.
Və nəhayət, mostbet app install etdikdən sonra real oyunlara başladım. İlk həftə... Fəlakət idi. Demək olar ki, planlaşdırdığım hər şey əksinə işlədi. Sistemlərim işləyirdi, amma mənim səbrim işləmirdi. Ardıcıl 3 uduzuşdan sonra limitlərimi pozurdum. Əvvəlcədən qoyduğum "dayan" nöqtəsini keçib, "bir də vurub geri alaram" düşüncəsi ilə hər şeyi batırırdım. İlk həftə mənim üçün maliyyə baxımından yüngül zərər, psixoloji baxımdan isə tam məğlubiyyət oldu. Axşamlar güzgüyə baxıb deyirdim: "Sən mühəndissən, sən sistem qurursan, niyə öz sisteminə əməl etmirsən?".
Həmin gecə hər şeyi sildim. Yox, hesabı bağlamadım. Amma düşüncə tərzimi sildim. Səhər saat 5-də oyandım, soyuq duş aldım, özümlə müqavilə bağladım. Müqavilədə yazılmışdı: "Mən, Elnaz, artıq bu işdə oyunçu deyiləm. Mənəm işçi. İşçinin əhvalı olmaz, işçinin planı olar". Həmin gündən sonra hər səhər ilk işim ekranları açmaq, sessiya planımı qurmaq və tətbiqi işə salmaq oldu. mostbet app install etdiyim üçün artıq veb versiyada vaxt itkisi yox idi. Bir kliklə içəridəydim. Bildirişlər birbaşa gəlirdi, mərc sürətim üç dəfə artmışdı.
Altı ay ərzində mən bu işi tam bir elmə çevirdim. Gündəlik qazancım artıq ofis işindəki gəlirimi sabit şəkildə üstələyirdi. Ailəmə dedim ki, yeni bir onlayn layihəyə başlamışam. Nə olduğunu tam demədim, çünki qumar sözü onlarda qorxu yaradırdı. Amma mən özüm üçün bilirdim: bu, qumar deyil. Qumar, nəticəsini bilmədiyin oyundur. Mən isə hər mərcimin riyazi gözləntisini, hər sessiyamın müddətini, həftəlik zərər və gəlir limitlərini əvvəlcədən bilirdim. Professional idmançı kimi, mən də öz "formamı" saxlamalı idim. Yuxu rejimi, qidalanma, idman – hər şey cədvələ bağlı idi. Çünki beynim yorğun olanda, düyməyə basma sürətim 0.3 saniyə azalırdı. Və bu azalma bəzən mənə böyük uduş qapısını bağlayırdı.
Ən böyük uduşum isə gözlənilməz anda gəldi. Yanvar ayının soyuq bir axşamı idi. Artıq sessiyamı bitirmişdim, limitlərimi doldurmuşdum. Amma tətbiqdə yeni bir canlı oyun studiyası açılmışdı. Onların təqdimat bonusu vardı. Mənim qaydalarıma görə, təqdimat bonuslarını heç vaxt istifadə etmirdim. Çünki onların çevrilmə şərtləri əksər hallarda oyunçuya əlverişsizdir. Amma bu dəfə riyaziyyat başqa cür dedi. Şərtləri oxudum, bir saat hesabladım, statistikamla müqayisə etdim. Və gördüm ki, bu bonusun riyazi üstünlüyü məndədir. O an əsas qaydalarımdan birini pozub, sessiyanı uzatdım. Nəticə? O gecə mənim üçün aylıq gəlir rekordumun iki qatı oldu. Amma ən vacibi pul deyildi. Ən vacibi, mən öz qaydalarımı yeniləyə bildim. Professional oyunçu daim təkamül edir.
Bu gün mən həmin soyuq yanvar gecəsini xatırlayıram və gülümsəyirəm. Çünki həmin gecə mən sübut etdim ki, doğru alətlər, doğru strategiya və dəmir iradə ilə bu işdən nəinki yaşamaq, həm də çox yaxşı yaşamaq mümkündür. mostbet app install mənim üçün sadəcə bir texniki əməliyyat deyildi. O, mənim bu işə peşəkar kimi baxmağımın ilk addımı oldu. İndi ətrafımdakılar məndən məsləhət istəyəndə deyirəm: "Əvvəlcə beynini hazırla, sonra cihazını. Proqramı yükləmək 5 dəqiqədir. Özünü yükləmək isə aylar çəkir. Amma buna dəyər".